Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/besedy-extremismusquot-a-internetova-kriminalitaquot  •  Vydáno: 7.3.2011 11:31  •  Autor: Martin Vocílka

Besedy „Extremismus" a „Internetová kriminalita"

Žáci 5.třídy 28.2.2011 besedovali na téma „Extremismus" s kurátory Městské části Prahy 4. Tato beseda bude i pro žáky 6. třídy 7. a 9. 3.. Kurátoři se jim snažili přiblížit i varovat před nepříznivými vlivy různých ideologií ( neonacismus, rasismus, xenofobie ). Na tuto besedu navazovala ve středu 2.3. další beseda, která se zabývala internetovou kriminalitou. Co si žáci z této besedy odnesli napsali sami.

Na internetu se můžeme setkat i nepříjemnými věcmi. Třeba když se nám na facebook někdo připlete a píše nám různé sprosté nadávky. Může se stát, že třeba někdo dospělý předstírá, že je dítě a že je mu stejně let jako mně".

„Co je dobré na netu ? Já tam hraji hry, stahuji filmy a písničky. Prohlížím si tam morčata a věci pro mě".

„Co mně internet přináší ? Hlavně vědomosti, možnost hrát hry, věci do školy, setkání na nějakých stránkách a kamarády, prohlížet věci, které si chceme koupit, obrázky, které si chceme stáhnout. Musím být ale opatrný".

„Nebezpečí - nesmím posílat a psát neznámým lidem na webové stránky své číslo, adresu, jméno, e-mail, někam pak chodit sám „.

„Chat je nebezpečný obzvláště pro děti mého věku. Nemám ani facebook ani jiné takové stránky".


M.Kabuďová